Suc verde

Acest suc îl prepar destul de des, are un gust răcoritor de castraveți şi lămâie. Această băutură verde este considerat şi sucul-minune şi este foarte benefic pentru sănătatea.

Ştiaţi că 100g de castravete are doar 15 calorii şi 90% din conținutul unui castravete reprezintă apă?? Sunt recunoscuţi pentru proprietatile antioxidante ceea ce contribuie la menținerea frumuseți pielii.

imag0429_1.jpg

Ţelina verde sau apio: consumul ţelinei contribuie la scăderea tensiunii arteriale. Are gust uşor sărat, in funcţie de soi, de aceea, se recomandă ca sucul de ţelina sa fie amestecat cu sucurile fructelor dulci. Frunzele de ţelina sunt bogate în vitamina A, in timp ce tulpinile sunt o sursa excelentă de vitamina B1, B2, B6 si C  şi multe altele precum  acid folic, calciu, magneziu, fier, fosfor, sodiu si aminoacizi esentiali.

Lămâia este bogată în vitamina C şi acizi. Este consumată în sucuri, salate iar coajă este folosită la diferite preparate.

Mărul este un fruct dulce sau dulce-acrișor bogat în vitamine şi minerale. Merele au capacitatea de a curăţa şi detoxifia, ajutând la eliminarea metalelor grele din organism, cum ar fi plumbul şi mercurul. Ştiaţi că 100g de măr are doar 52 de calorii.

Dar să nu vă mai povestesc prea multe şi să trecem la treabă.

De tot ce aveți nevoie este multă ambiție și un storcător de fructe. 🙂 😉

Ingrediente:

  • 200g castraveți
  • 2 mere sau pere
  • 2 tije apio (ţelină verde)
  • sucul de la 1/2 de lămâie

Mod de preparare:

Foarte simplu de făcut. Spălam şi tăiem toate ingredientele și le dăm pe un storcător de fructe.

Adăugăm  sucul de lămâie și amestecăm.

Serviţi imediat.

Sper să vă placă şi să îl incercaţi.

imag0430_1.jpg

Se poate adăuga şi o mână de spanac, pătrunjel proaspăt sau ananas (100g).

 

Bună!!   🙂 🙂 Iţi multumesc pentru vizită!  🙂 Comentariile sunt bine-venite. 🙂 Dacă  îți plac şi te-au inspirat preparatele mele, poți sa ma urmaresti  pe pagina de facebook “Gatesc cum imi place”,   iar dacă vrei sa primești rețetele mele, imi poți da un Follow (e important sa iţi scrii adresa de e-mail daca vrei sa primesti noile retete) 😉 😉

 

 

Tags: , , , , , ,